Deadpool. Foarte frumos.

Vrei sa mergi la Deadpool pentru ca, precum orice film de actiune care reclama eligibilitate in acest postmodernism, e foarte meta.

 

E atat de meta incat devine meta lui meta, devine meta^meta. E atat de meta incat daca s-ar face o branza feta dupa deadpool, i-ar zice meta in loc de feta. Genul asta de glume de bunici vei gasi in deadpool, doar ca mai bune, si intr-un arbitrar natural, aparent nestudiat, care e destul de valoros. Si vei gasi si glume nu de bunici, destul de misto, si sharp, si mai degraba cand nu te astepti, si combo-style ca si cum ar putea sa se termine, dar inca-ti mai da, pentru ca scenaristii sunt superbi.

 

E un film pentru perpetuul tocilar, care vrea sa fie supererou si sa, you know, get the girl (pentru ceea ce pare sex incredibil si intelegere si iubire, ca dintr-un sac fara fund), doar ca orice reteta de film cu supereroi e prea consumata ca sa mai fim preocupati de jaloanele scenariului clasic care te livreaza psihologic in acest paradis al tocilarului cu femeia superba. Asa ca instead e mai bine sa iei cu niste  buleala metafizica, tandrete interumana cu babaciune chioara, violenta gratuita dar destul de eleganta, crazy-shit infantil si eroism meets Clerks (de fapt tot filmul ar fi un omagiu invizibil lui Kevin Smith, eu asa l-am vazut) , care eroism ar putea fi si asa si asa si nu conteaza, de fapt, cum e.

 

Personajele auxiliare nu conteaza prea mult. Deadpool, OMUL, are povestea lui si e total pe flow si are sa iti zboare creierii cu umor observational, umor de situatie, si umor cu basini duse la rang de arta.

 

Vrei la Deadpool, neaparat, in orice formula imaginabila de oameni. E bun si pentru Valentines Day, daca femeia ta vrea sa vada un anus obtinut dintr-un tir bine plasat de shotgun.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s