Filme în parc: Relatos Salvajes

Relatos Salvajes e un film bun pe care l-ai ratat in IOR, unde se dau filme bune, gratis.

Du-te și vei vedea filme de calitate care te vor face să te simți cinematografic satisfăcut. Alături de alți oameni pe care vin gratis la film, și care sunt așa mai ca pe câmp, pe genul că mai auzi un „fute-o bă” spus cu sinceritate. Intrare liberă, public divers. Pe câmp și este proiecția, pe anticipativ denumită Insula Pensionarilor din IOR, parc pe care e bine să-l pătrunzi cu 1 oră înainte de film, pentru că o să ai o veșnicie de mers ca să ajungi pe insulă.

Relatos Salvajez este pentru filmele scurte fără legătură între ele, dar înrudite stilistic, ceea ce este Louie CK pentru stand up comedy. Adică rafinament cu onestitate și aparentă simplitate. Și multă excelență. Sunt 6 sau 5 filme scurte fără legătură, nici măcar geografică, afară de faptul că se vorbește spaniolă. Pe primul, dat înainte de generic, l-am ratat, datorită întârzierii pricinuite de mersul prin parc.

Sunt filme scurte dar foarte bogate, au un ritm impecabil și te fac efectiv să vrei să nu se mai termine totul. Să mai înceapă unul, dă doamne.

Câteva dintre ele sunt scenaristic construite cu multe implicații, astfel încât ai impresia că ai văzut un film de lung metraj, dar în care editorul si regizorul te respectă intr-atât incât să îți dea doar esențialul, respectiv doar ce e savuros. Așa că filmul ăsta e savuros de la capăt la altul, nu are timpi morți, niciun tact pierdut. În plus e foarte funny, îți arată niște lucruri foarte plauzibile, dar care culminează în întâmplări foarte spectaculoase. Cred că de fapt filmul vrea să facă o demonstrație pentru acest tip de storytelling old school, care funcționează și la un pahar de bere, ca poveste simplă și corectă, care merge spusă fără înflorituri. O a doua demonstrație este că foarte probabil cu toții putem să o luăm razna bine de tot, în circumstanțele potrivite. Bine de tot. Bine de tot. Bine de tot.

De mult n-am mai văzut violență atât de abundent funny folosită într-un film, pur și simplu e un film care te face să îndrăgești să vezi cafteală, enervare, și sânge. Dar fără cruzime și mai ales fără gratuitate. Doar funny. Mai ales așa în aer liber, parcă publicul aștepta în urale următorul act violent, ceva ca la gladiatori. Frumoasă senzație. Oleee

Mergeți în IOR, cu o oră înainte, mai sunt și alte filme pe lista aia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s