Dicționar cu personajele din Inside Out

Inside Out este cel mai inteligent film care s-a făcut anul asta, cu unul dintre cele mai inteligente scenarii scrise vreodată.

Personajele sunt Bucuria, Tristețea, Frica, Mânia, și Dezgustul. Headquarter-ul e in creier, unde mai există și alte făpturi.

Este atât de bun, încât merg făcute 5000 de filme pe premiza lui, portretizând cam orice, dar mai ales boli psihice.

În cinstea lui Inside Out, vom face un dicționar, cu niște cuvinte.

(Care e work in progress, o vreme indefinită – de revenit pentru updates).

Anarhism (politic)

Mânia și Bucuria se căsătoresc, trăiesc in armonie și conduc creierul. Dezgustul are boală pe Frică, o tratează nasol. Bucuria, altminteri o fată simploidă, se împrietenește cu o tipă intelectuală Tristețea, care epatează.

Asperger’s Syndrome

Toate personajele dau ritmic din cap pe hip-hop. Din când în când, Bucuria rezolvă integrame și bălește pe lateral. Dar le rezolvă.

Bipolar Disorder

Frica și Tristețea și Dezgustul si Mânia organizează periodic vacanțe pentru Bucurie, în care asta, ca o fraieră se duce, că e gratis. Când pleacă, ăștia consuma multă Marihuana și adună cutii de pizza și trăiesc destul de dezorganizat. Doar Frica mai mișcă câte ceva, în rest zici că vedem filme cu negri care iau droguri. Când Bucuria se întoarce, e pusă pe fapte mari, îi organizează pe ăștia, într-un spirit german aproape. De-aia are nevoie de vacanțe de relaxare în Grecia, unde nu poate fi contactată, e epuizant să îi urnești pe tozi drogații. Trăiesc așa foarte multă vreme.

Borderline Personality Disorder (high functioning)

Mânia o droghează pe Bucurie, îi toarnă drogul violului și se duce la restul personajelor și le spune că Bucuria e ok, să se liniștească dracului. Din când în când, o mai scoate la plimbare, ca pe o marionetă, dar Tristețea se prinde că Bucuria e sedată și, decide să facă ceva. Așa că se fardează și se chinuie să îi joace rolul. Restul personajelor se bucură la vederea ea, dar Mânia acționează nasol, încearcă să îi belească pe toți, deși nu e în stare să îi omoare. E un serial nasol, cu multe întâmplări.

Borderline Personality Disorder (low functioning)

Ca și mai sus, doar că Tristețea nu știe ce să facă, o dă pe panică-mode, și Dezgustul e dezgutat de toată situația, și toată lumea se poartă aiurea.

Critic (de profesie)

Dezgustul și Frica sunt un cuplu la începutul filmului. La un moment dat relația lor ia o turnură proastă când Dezgustul începe să se fută ca iepurii cu Bucuria. De aici începe o dramă sud-americană, căci Bucuria e săracă. Se căsătoresc intr-un final, apoi Dezgustul și Bucuria tronează fericiți.

Depresie

Tristețea câștigă la loto și de aici încep problemele. Pentru toată lumea. Pentru că e generoasă din fire, dă băutură și manele la restul personajelor din Headquarter. Îi inundă cu bani, ăștia încep s-o lase mai moale cu jobul. Tristețea rămâne ca o fraieră să run the place, dar nici ei nu îi mai convine. Asta reiese din corespondența pe care o poartă cu Frica, singura care îi mai răspunde la sms. La final rămân fără bani cu toții și se întorc la muncă lipsiți de chef.

Grație

Bucuria îi pune pe ceilalți să facă tot felul de activități în timpul liber. Merg în teambuilding și ascultă melodia asta

TO BE CONTINUED

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s