Harmony Lessons, un interview cu Pakito Le Tigre

Pakito Le Tigre este un iubitor al filmului, care face selecția la CINEȘOC. El a selecționat un film la care am vrut să mergem, dar nu am mai ajuns. Așa că facem un interview frumos cu el. Dacă l-a selecționat, e posibil să-l fi și văzut în prealabil, de aceea acest interview. Este bine ca acest interview să pară cât mai britanic. Relaxat, dar oarecum profund. Here goes:

Pakito Le Tigre, îți mulțumim pentru colaborarea cu DUTELAFILM, publicația pe internet care promovează mersul la film pe cale populistă.

Pentru că, conform Facebook, ai fost în data de miercuri 15 Aprilie, la Sala ARCUB să vezi Harmony Lessons în regia Emir Baigazin, și noi nu am fost, îți vom pune niște întrebări.

1) De ce te-ai dus la acest film? 

Nu m-am dus, am nimerit. Se întâmpla la un festival, acum aproape doi ani. Deoarece m-a impresionat, l-am selectat la CineȘoc.

2) Ce ai înțeles din acest film, ca om? 

În Kazahstan există un iad pustiu, cu câteva oi. Ca să nu mori, trebuie să fii foarte lup. Să mănânci primul. Mă rog, ca-n viață.

3) Este un film simploid sau cu pretenții, și dacă-i cu pretenții, în ce constau ele? 

Pretențiile constau în a arăta lucruri pe care omul nu vrea să le vadă.

4) Ce lucruri nu vrea omul să vadă? De ce crezi că nu vrea să le vadă? Ce putem face odată ce am văzut lucruri pe care nu vrem să le vedem?

Nu vrea să vadă lucruri care îi reamintesc că lumea nu e chiar super și că nici el, că om, nu e chiar super.
Odată ce le-am văzut și ne-am necăjit, nu putem decât să ne gândim de ce ne-am necăjit. Răspunzând la întrebarea asta poate nu reușim să facem lumea mai super, dar măcar aflăm ceva despre noi înșine.

5) Ai vrea să ți-l faci prieten pe personajul principal? De ce? 

E un tânăr care ar merita o soartă mai bună.

6) Cine e bine să meargă la acest film? Cine e bine să nu meargă?

Eu zic că e bine să meargă toată lumea. Să încerce. Dacă omu’ nu mai poate și iese din sală, asta e. În paranteză fie spus, în sălile de la noi n-o să mai fie proiectat. Nici pe net nu se găsește, că nu l-au lansat kazahii pe DVD.

7) Păi acuma eu și cu cei 4 cititori ai mei (atâția au rămas după primele recenzii + după acest interview or să se înjumătățească) vrem să vedem filmul. Cum procedăm? Nicio șansa? Când apare, totuși, pe net?

Cei interesați pot să mă contacteze. Dar să fie cu adevărat interesați.

DUTELAFILM ÎȚI ZICE CUM SĂ-L CONTACTEZI: SCRIE IN COMMENTS CĂ VREI FILMUL, LASĂ-ȚI MAILUL, ÎL VEI OBȚINE.

8) Ca whiteboy îmbuibat și cu probleme frivole de whiteboy, recomandă-mi și mie 3 filme care or să mă ajute să-mi relativizez problemele urbane de whiteboy, și care, poate, or să-mi crească o conștiință. 3 filme, atâta. 

Îți zic 3 recente:

The Salt of the Earth

Toto și surorile lui (românesc)

Heli

9) Ce mai pregătește CINEȘOC? Ai liber la reclamă, să convingi niște 4 spectatori. Eu sigur voi veni dacă pui și tu ceva vinerea.

Mi-ar fi plăcut să pun ceva vineri, chiar și joi. Doar miercuri se poate. Următorul film e cu închisoare. Bătăi în închisoare, sânge, tensiune maximă. Numai în închisoare tot filmul. Nu-i zic titlul pentru că nu l-am anunțat oficial.

Mulțumim Pakito! Multă baftă, în toate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s